Kontakt

Hvem er jeg

Jeg bor på Stevns sammen med mine 3 hunde, storpudlerne Sky og Beeka og whippeten Cia. Derudover tæller husstanden også adskillige høns, som har indtaget baghaven.

Cia

Cia sover i de mærkeligste stillinger på bedste whippetmaner

Jeg har haft hunde hele mit liv, på nær en periode, hvor vi boede i lejlighed. Jeg synes, det er fantastisk at arbejde og træne med hunde. De fleste af mine hunde har været blandinger, og derfor har mit fokus primært været træning.

Efter at min datter fik dværgpudlen Skipper, blev jeg mere og mere tiltrukket af pudler og udstillinger. Derfor importerede jeg storpudlen Sky (Jawazza Speak to the Sky) fra Sverige i 2014, og i 2015 gennemførte jeg DKK’s opdrætteruddannelse, fik kennelmærke og dermed blev Kennel House of Lieberkind født. I mellemtiden havde jeg fået øjnene op for myndernes yndefulde bevægelser og smukke sind, og efter adskillige besøg på myndeudstillinger flyttede lille Cia (Magic Color Kiss an Angel) ind i februar 2016. I november 2018 kom Beeka (Baronesse Beeke For Ever King) hertil fra Tyskland.

Klar til et nyt liv

Jeg har i tidens løb deltaget i adskillige hundefødsler, og det er lige livsbekræftende hver gang. Det har desuden givet mig en erfaring, jeg kan trække på, når der kommer små hvalpe.

Mit mål er at opføde hunde som er sunde og behagelige at være sammen med. Det er min førsteprioritet. De må selvfølgelig også gerne blive fantastiske udstillingshunde, men det vigtigste for mig er, at de er velfungerende familiehunde, som er sunde og raske både fysisk og mentalt. Derfor gør jeg meget ud af at udvælge og sundhedsteste avlsdyr, og når jeg har hvalpe, bruger jeg rigtig meget tid på at præge og socialisere dem, så når hvalpen, flytter hjem til sin nye familie, har jeg gjort så meget som muligt for at give den en god bagage med.

Og hvad er der så med navnet? De fleste på min egen alder og ældre kan huske dr. Ingvald Lieberkind, zoologen som tonede frem på TV og i ro og mag gjorde os klogere på dyrelivet omkring os. Han var min onkel, og hans interesse for dyr smittede kraftigt af på mig. Som barn havde jeg ikke bare dukker i min dukkevogn. Lige så ofte var den fyldt med jord og regnorme, storebrors marsvin eller lignende.

Du er velkommen til at skrive til mig på birgit@lieberkinds.net eller ringe på 2237 1530, hvis du er interesseret i en hvalp eller gerne vil høre mere.

november_201404web

Sky 5 måneder

           

logo